پی بندی کردن در فوندانسیون

پی بندی کردن در فوندانسیون

پی بندی کردن در فوندانسیون


پی بندی کردن، عمل تقویت یک سیستم فوندانسیون موجود در یک ساختمان موجود است.

این عمل معمولا در یکی از وضعیت های زیر انجام می شود :

  • یک ساختمان نشانه های فرو رفتن در زمین و یا شکاف خوردن را نشان می دهد؛ که نشان دهنده ی این است که سیستم فوندانسیون آن قادر به تحمل وزن ساختمان نیست.
  • ساختمان یا وسیع تر و یا تبدیل به یک شکل دیگر برای استفاده در کاربری جدید شده است؛ که این عمل باعث شده ساختمان از آنچه قبلا طراحی شده بود؛ سنگین تر شود.
  • یک ساختمان بلند با فوندانسیون های عمیق و یا زیرزمین ها که در نزدیکی ساختمان موجود ساخته شده؛ مشکلاتی برای ساختمان موجود بوجود می آورد.

در شرایط سوم، خطر برای ساختمان موجود می تواند به سادگی گودبرداری عمیق در مجاورت آن باشد. به این شکل، فوندانسیون یک مخروط از خاک که آنرا حمایت می کند؛ دارد. اگر یک گودبرداری خیلی نزدیک، آنرا برش دهد؛ آن فوندانسیون می تواند مقداری و یا همه ی ظرفیت تحملش را از دست بدهد.

انواع پی بندی کردن

پی بندی کردن می تواند در دو راه اتفاق بیافتد:

  1. بهبود بخشیدن سیستم فوندانسیون توسط وسیع کردن فوندانسیون های موجود و یا اضافه کردن فوندانسیون های جدید
  2. بهبود بخشیدن مشخصه های خاک زیر فوندانسیون ها بدون لمس کردن ساختمان

دیدگاه کلیدی برای در نظر گرفتن این است که چقدر آشفتگی سیستم پی بندی کردن برای ساختمان بوجود خواهد آورد. همانطور که شما در پایین خواهید دید، چندتا از روشها، آشفتگی زیادی برای طبقه همکف و مناطق خارجی ساختمان بوجود خواهند آورد.

همه ی این مداخله ها باید تنها توسط مهندسان ساختمان متخصص بعد از چندین تحقیق و محاسبه، انجام شود. همانطور که اپراتور میتواند آسیب ساختمانی جدی و یا نابودی کلی برای سازه ایجاد کند؛ اگر به درستی انجام نشود.

بخش اول – بهبود بخشیدن سیستم فوندانسیون

فوندانسیون ها ممکن است به تعداد راه های زیادی، اصلاح شوند؛ و یک مهندس خلاق می تواند بعضی اوقات یک راه جدید برای انتقال وزن ساختمان به داخل خاک پیدا کند.

روش پی بندی کردن

1. روش چاله

این روش به صورت زیر انجام می شود :

  1. یک سیستم فوندانسیون موقت در ابتدا در حوالی فوندانسیون موجود ساخته می شود.
  2. سپس یک چاله دور و زیر فوندانسیون های موجود حفر می شود؛ بدین ترتیب آنها را از وظایف تحمل فشار خلاص می کند.
  3. سپس ، یک فوندانسیون جدید زیر فوندانسیون موجود با پرکردن چاله با بتن ، ساخته می شود.
  4. به محض اینکه بتن تکمیل شد؛ فوندانسیون های موقتی از هم باز می شوند؛ که با اینکار اجازه می دهند که بار بر روی سیستم فوندانسیون اصلاح شده، وارد شود.

مهمترین چیز برای فهمیدن این است که این کار در بخش های کوچک و نه برای کل ساختمان، به طور همزمان اجرا می شود. هر بخش میتواند از 8 تا 12 (2-4 متر تقریبا) درازا داشته باشد؛ بسته به اندازه ساختمان دارد. بخش های جدید در میان بخش های قدیمی پراکنده می شوند؛ که به موجب آن، کل فرایند را بسیار ایمن تر می کند.

بیایید در مورد هر بخش به طور مفصل حرف بزنیم.

قدم اول : یک فوندانسیون موقتی برای تحمل وزن ساختمان ساخته می شود؛ بنابراین فوندانسیون موجود از وزن خودش خلاص شده و می تواند به کار گرفته شود. این معمولا به منظور ایجاد حداقل خرابی داخل ساختمان ، انجام می شود. هرچند، این معمولا بدین معناست که خرابی های چشمگیر برای طبقه همکف ساختمان، به این صورت است که طبقه مجبور به حفر شدن برای نصب فوندانسیون های موقتی خواهد بود.

فوندانسیون و ساختمان موجود
فوندانسیون و ساختمان موجود

این ساختمان سپس توسط تیرچه سوزنی حمایت می شود. یک تیرچه سوزنی، یک تیرچه جدید است که در زوایای درست نسبت به دیوار فوندانسیون موجود ساخته شده است (یک سوراخ برای آن حفر شده است) مثل یک سوزن در لباس. شماری از این تیرچه های سوزنی در فواصل منظم به منظور تحمل وزن ساختمان بالایی، ساخته شده اند.

برای این تیرچه های سوزنی موقتی، این راحت است که از تیرچه های فولادی استفاده کنیم که می توانند در هر مکان جدید دوباره مورد استفاده قرار گیرند.به محض اینکه تیرچه در داخل آن قرار داده شد، فضای خالی بین آن و دیوار فوندانسیون توسط ملات سیمان قوی، مهر و موم میشود تا دیوار بتواند وزن را به آن انتقال دهد.

قدم دوم : به محض اینکه فوندانسیون موقتی در جای خودش قرار گرفت و کنترل شد، یک چاله سپس می تواند به صورت دستی در زیر و حوالی ساختمان موجود حفر شود. فوندانسیون موجود سپس در هوای متعادل نگه داری میشود. این یک عملیاتی است که باید بدقت انجام شود. چرا که میتواند نسبتا خطرناک باشد.

حفر چاله به روش پی چاله
حفر چاله به روش پی چاله

این مهم است که دقت کنیم که روش چاله میتواند تنها زمانی انجام شود که خاک مکان یک خاک چسبنده باشد. یک خاک چسبنده، خاکی است که شکل خودش را حفظ کرده و به طور ناگهانی در زمان خاک برداری و گودبرداری فرو نمیریزد. که در غیر اینصورت می تواند کارگران ساختمان را داخل آن بکشد.

قدم سوم : سپس این فوندانسیون توسط پرکردن چاله با بتن، پی بندی می شود. این خیلی مهم است که هیچ فاصله ی خالی بین فوندانسیون جدید و قدیم وجود نداشته باشد؛ که اگر وجود داشته باشد، ساختمان در داخل این فضای خالی ساکن شده و باعث شکاف و آسیب هایی در بالای آن میشود. بنابراین، پرکردن تا اینچ های اخر زیر فوندانسیون موجود، حیاتی است.

پر کردن چاله با بتن به روش پی چاله
پر کردن چاله با بتن به روش پی چاله

قدم چهارم : به محض اینکه بتن ریزی تمام شد، فوندانسیون موقتی می تواند برداشته شود. زمین پر شده و طبقات داخلی تعمیر و بازسازی شدند. این بتن یک فوندانسیون بزرگ و جدید است که بر روی خاک در عمق بیشتر قرار داده شده که به آن ظرفیت تحمل ایمن بالاتر می دهد.

این عملیات کامل، در بخش های کوچکتر در یک زمان انجام می شود. برای مثال، اگر تمام دیوار جانبی ساختمان فرضا 100 پا درازا داشته باشد سپس این ممکن است که در بخش های 10 فوتی در یک زمان انجام شود.

2. روش تیرچه سوزنی

این روش در چهار مرحله زیر انجام می شود :

  1. درابتدا دو میکروستون در فاصله منظم ار ساختمان بسازید؛این کار توسط دستگاه ستون سازی انجام می شود.
  2. سپس یک سوراخ به اندازه کافی بلند ایجاد کرده تا اینکه تیرچه سوزنی را در آن قرار دهید.
  3. تیرچه سوزنی RCC را برروی ستونها و داخل دیوار فوندانسیون بسازید.
  4. به محض اینکه تیرچه ساخته شد؛ زمین بالای تیرچه را پر کنید.سیستم فوندانسیون جدید حالا می تواند فشار اضافی را تحمل کند.

این روش مزیت عالی دارد که داخل ساختمان را مختل نمی کند.

حالا بیاید درمورد هر مرحله در جزئیات کامل بحث کنیم.

فوندانسیون و ساختمان موجود برای پی بندی به روش تیرچه سوزنی
فوندانسیون و ساختمان موجود برای پی بندی به روش تیرچه سوزنی

قدم اول : از یک دستگاه ستون سازی کوچک برای میکروستون ها در نزدیک ساختمان استفاده کنید. در ابتدا کنترل کنید که ساختمان زیاد ضعیف نباشد که در اثر لرزش این دستگاه آسیب به آن ایجاد شود. زمانیکه فشار وارد شود؛ یک ستون نقش فشرده سازی و دیگری نقش کشش را بازی می کند.

ساخت دو میکروستون در پی بندی به روش تیرچه سوزنی
ساخت دو میکروستون در پی بندی به روش تیرچه سوزنی

قدم دوم : منطقه ای که قرار است تیرچه سوزنی ساخته شود، گودبرداری کنید. سپس یک سوراخ به اندازه کافی بلند برای قرار دادن پایه تیرچه سوزنی در دیوار فوندانسیون ایجاد کنید.

ایجاد سوراخ در فوندانسیون موجود

قدم سوم : پایه تیرچه سوزنی RCC را در جای خودش قرار دهید؛ مطمئن شوید که ارتباط خوب بین میکروستون ها و تیرچه دارید.

قدم چهارم : زمین مناطق باز را بپوشانید و الان کار شما تمام شده است.

پر کردن زمین بالای تیرچه
پر کردن زمین بالای تیرچه
3. روش میکروستون سازی

این روش در قدم های زیر انجام می شود :

  1. میکروستون را درست زیر فوندانسیون موجود در زاویه ای که در طرح نشان داده شده، بسازید.
  2. زمین را تا بالای میکروستون تخلیه و یا گودبرداری کنید.
  3. سپس به صورت دستی، کل زمین بین ستون و فوندانسیون موجود را بردارید؛ با ایجاد یک فضای خالی مخروطی شکل که بر روی میکروستون قرار گرفته است.
  4. داخل این فضای خالی را با بتن پر کنید. به محض انجام شدن این کار، فوندانسیون موجود میتواند نیروها را به میکروستون انتقال دهد. که به موجب آن به طور چشمگیر ظرفیت خودش را افزایش می دهد.
  5. این کار را در فوصل منظم انجام دهید.

ما میتوانیم در مورد هر قدم به جزئیات حرف بزنیم.

فوندانسیون و ساختمان موجود برای پی بندی به روش تیرچه سوزنی
فوندانسیون و ساختمان موجود برای پی بندی به روش تیرچه سوزنی

قدم اول : از یک دستگاه ستون سازی برای ساختن میکروستون ها در یک زاویه ای که درست زیر فوندانسیون موجود باشد، استفاده کنید. قبل از انجام این کار ، یک نفر باید زمین مجاور فوندانسیون موجود را حفاری کرده تا بفهمد دقیقا چقدر عمیق است.

ساخت میکروستون زیر فوندانسیون
ساخت میکروستون زیر فوندانسیون

قدم دوم : بخشی از زمین را تا بالای میکروستون گودبرداری کنید؛ مطمئن شوید که فضای کافی برای یک کارگر برای استفاده از ابزارش ، وجود داشته باشد.

حفازی زمین تا بالای میکروستون
حفازی زمین تا بالای میکروستون

قدم سوم : حالا زمین بین میکروستون و زیر فوندانسیون موجود را بردارید.

حفاری زمین بین میکروستون و فوندانسیون
حفاری زمین بین میکروستون و فوندانسیون

قدم چهارم : فضای خالی را با بتن پر کنید. سپس تمامی فرایند را در فواصل منظم تا زمانی که کل پیرامون آن انجام شود، تکرار کنید.

بخش دوم – تقویت کردن خاک زیر فوندانسیون

در این بخش، ما در مورد اینکه چگونه مشخصه های خاک در پایین و دور فوندانسیون های موجود را تقویت کنیم، صحبت خواهیم کرد. این یکی دیگر از راه هایی است که در آن ما می توانیم عملکرد سیستم فوندانسیون را بهبود بخشیم. این روش مزیت عالی دارد که ساختمان را درگیر نمیکند. در بعضی از شرایط این کار می تواند انجام بشود در حالی که ساختمان به کار گرفته می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 1 =